Autómentés folyamata

Az autómentés célja, hogy a problémás vagy balesetet szenvedett autót biztonságban a szervizbe, vagy a megadott címre szállítsa.

Az autómentés folyamata tehát ott kezdődik, ahol egy autó megsérül, és a szervizben, vagy a szállításra megadott címen végződik. Ami pedig a kettő között történik, az maga szakértelem.

Autómentés folyamat kezdete

Az autómentés folyamatát a bejelentés indítja el, amikor hívást kapunk, hogy egy autó bajba került és mentésre illetve szállításra van szükség. A hívástól számított egy órán belül megérkezik az autómentő a helyszínre, sőt, Budapesten akár 20-30 percen belül is érkezhetünk.

Akkor is autómentőre van szükség, ha olyan járművet vásároltunk meg, ami ideiglenesen ki lett vonva a forgalomból, de ez esetben előzetesen is egyeztethetünk időpontot a szállításra.

Az autómentés feltétele, hogy bejelentést kapjunk, hol került bajba az autó, hol kell menteni. Ezen kívül tudnunk kell még, hogy pontosan mi történt és hol történt. Milyen típusú az autó és hogyan sérült meg. Nem mindegy, hogy „csupán nem indul el”, vagy az első futómű megsérült és az autó nem mozgatható.

Lényeges információ az autómentéshez, hogy mennyire hozzáférhető az autó, például árokban, út szélén szorosan elhelyezkedve, más felszerelésre lesz szükségünk.

És végül, kellenek a pontos címek, hogy jelenleg hol az autó, és hová kell majd szállítani.

Az autószállítás is hozzá tartozik a mentéshez, hiszen el kell vontatni vagy tréleren elszállítani. A lerobbant autó vontatása című cikkben erről részletesen írunk.

Autómentés folyamata közúti baleset esetén

Ha közúti baleset történt, akkor tudjuk az autót elszállítani, ha a rendőrség engedélyt ad rá, és biztosít minket arról, hogy az autó elmozdítható, nincs rá szükség a nyomozáshoz.

A szakszerűen elvégzett autómentés szabályait minden esetben be kell tartani.

Autómentés folyamata mentés közben

Az autómentés folyamatának következő lépése, amikor az autómentő megérkezik a helyszínre, és vagy helyben megszerelik, vagy vontatható állapotba hozzák az autót.

Az autómentés után a következő lépés az autó kárbejelentés

A saját hibás károkat saját casco biztosításra, míg a másik autó által okozott károkat a károkozó autó kötelező biztosítójának kell bejelenteni. A casco károk bejelentési határidejét a biztosítási feltételek rögzítik, a kötelező biztosítás kárigényének bejelentésére a károkozónak 5 munkanap, a károsultnak pedig 30 naptári nap áll rendelkezésre. A kárbejelentést a legegyszerűbb módon az autó kárbejelentés weboldalán online megteheti.

Összegzés

Az autómentés folyamata a megfelelő szakértelemnél kezdődik, és az Ön által megadott címen fejeződik be. Miután bejelentést kapunk arról, hogy egy autó bajban van, egy órán belül a helyszínre érkezünk. Ott eldöntjük, hogy helyben javítható-e az autó, vagy autószállításra van szükség. Az autószállítást az autó további sérülései nélkül, profi módon oldjuk meg.

Hasznos linkek:

Autómentés
Budapest

Autómentés
Pest megye

Ránk számíthat!

Ha úgy alakul, hogy az utakon ragad, csak hívja diszpécserünket a következő
telefonszámon:

+36 70 62 62 777

Hamar érkezik a segítség. Budapest, külföldön és belföldön éjjel-nappal
mozgósíthatóak vagyunk, így szó szerint bármikor meg tudjuk Önt és autóját menteni. Várjuk hívását!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

peter2000 bemutatkozása

Csupek Péter, autómentő vagyok. 10 éves szakmai tapasztalattal megbízhatóan állok rendelkezésére, ha autó,- motor, furgon mentésre, szállításra van szüksége. Mélygarázsból mentés, bikázás, félretankolás esetén is forduljon hozzám bizalommal a hét minden napján 0-24-ig! +36 70 62 62 777

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.