Autómentési kártya – Segítség a bajban

Ha az utcán rosszul lesz valaki, és a találnak nála egy életmentő kártyát, akkor az megmentheti az életét. Mert az Életmentő kártyán, mely kb. lakcímkártya méretű, rajta vannak a fontos egészségügyi információk, és az értesítendő személyek elérhetőségei is szerepelnek. Így a kártya kettős szerepet tölt be: egyrészt tartalmazza az esetleges betegségeket, allergiát, gyógyszer érzékenységet, másrészt a baj esetén értesítendő személyek nevét, és telefonszámát. bajban, amikor minden másodperc számít, az információ életet menthet.

Ha az autó és utasai balesetben megsérülnek, akkor is számít minden másodperc. A mentőknek tudniuk kell az autó minden jellegzetességéről és betegségeiről is. Életet menthet, az utasok életét.

Mentési kártya

Autó balesetnél, vészhelyzetben minden perc számít a személyek mentésénél. Különösen a súlyos, esetleg tömeges autó baleseteknél áll kevés idő rendelkezésre a mentőknek, hogy kiemeljék a sérülteket a járműből.

A baleseti kutatások szerint Európában átlagosan akár évente 2500 halálos kimenetelű balesetet lehetne megelőzni, ha lenne a járművekben mentési kártya.

Valóban olyan fontos ez a kártya?

Minden autó márka, minden egyes típusa másmilyen. Máshol vannak a légzsákok, az elektromos kábelek, pl. a gáztartályok. Minden autóban máshol kell a merevítő elemeket ahhoz, hogy a sérülteket kivágják az autóból.

Mivel minden másodperc számíthat, érdemes ezt a kártyát a napellenző belsejében tárolni, a mentők itt fogják keresni. És, ha kapnak információt, az felgyorsítja a mentés teljes folyamatát.

A mentési kártya tartalmazza az összes fontos, részletes adatot a járműről, amely információkra az autómentés során szükség lehet. Már több egyeztetés zajlott erről az autógyártókkal és az autóklubokkal, érdemes rákeresni, hogy az Ön autójához van-e ilyen kártya már készen.

Összegzés

A tudás életet menthet. Igaz ez az utcán elájult emberre, és a balesetben megsérült autóra sérültjeire is. A beteg embernél életmentő kártya segíthet, mert a betegségéről és gyógyszereiről vannak rajta adatok. A sérült autónál a mentési kártya segít, mely tartalmazza a legfontosabb adatokat arról, amire a mentésnél szükség lehet. Érdemes a kártyát egy biztonsági tasakban tárolni, és azzal együtt tenni a napellenző belsejébe. Ne legyen rá szüksége soha, de ha mégis, ne ezen múljon a segítség.

Ha bajba kerül, ránk számíthat!

Hasznos linkek:

Autómentés
Budapest

Autómentés
Pest megye

Ránk számíthat!

Ha úgy alakul, hogy az utakon ragad, csak hívja diszpécserünket a következő
telefonszámon:

+36 70 62 62 777

Hamar érkezik a segítség. Budapest, külföldön és belföldön éjjel-nappal
mozgósíthatóak vagyunk, így szó szerint bármikor meg tudjuk Önt és autóját menteni. Várjuk hívását!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

peter2000 bemutatkozása

Csupek Péter, autómentő vagyok. 10 éves szakmai tapasztalattal megbízhatóan állok rendelkezésére, ha autó,- motor, furgon mentésre, szállításra van szüksége. Mélygarázsból mentés, bikázás, félretankolás esetén is forduljon hozzám bizalommal a hét minden napján 0-24-ig! +36 70 62 62 777

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.