Autószállítás feltételei

Az autómentéshez, autószállításhoz rengeteg vizsga, engedély, felszerelés, biztosítás és türelem szükséges. Ezért a legfontosabb feltétel, amire szükség van, az egészen biztosan a segíteni akarás.

Az autószállítás feltétele, hogy céges szinten, a nap huszonnégy órájában készenlétben legyünk. Megfelelő fizikai kondícióra, tudatállapotra és naprakész tudásra van szükség.

Autószállítás szakmai feltételei

Az autószállításhoz tudásra van szükség, konkrétan autómentő és fuvarozó szakvizsgát kell letenni.

A szakvizsga előfeltétele egy friss C-kategóriás kresz vizsga, és kettestípusú orvosi igazolásra is szükség van, a hármas kategóriájú PÁV (pálya alkalmassági vizsga) mellett.

Ezen kívül szükség van egy nemzetközi árufuvarozási engedélyre is.

Autószállításhoz szükséges felszerelés

Alapvető felszereléshez tartozik a kerékkulcs, autóemelő, a „bikakábel”, extra üzemanyag, és az általános szerszámkészletek. Ezekkel már a helyszínen orvosolhatóak a kisebb problémák, mint az elfogyott üzemanyag, az elszakadt ékszíj, vagy a defekt.

A platós autómentő rendelkezik egy erős gépi csörlővel, hiszen a balesetet szenvedett autókat ezzel tudjuk kihúzni az árokból, illetve fel a platóra.

A szükséges felszerelésekről az Autómentő felszerelés című cikkben írtunk részletesen.

Autószállítás háttere

Fontos megnézni, hogy milyen autóval akarják megmenteni az enyémet. Ha odatoppan „szállítani”egy kisautó utánfutóval, érdemes egy pillanatra elgondolkodni. Az autómentéshez komoly felszerelésre van szükség, mint amilyen megfelelő autó.

Ezen kívül, autómentős felelősségbiztosításra is szükség van. Hiszen a megbízó a több millió forint értékű autóját bízza ránk.

És végül, az autószállítás feltétele, a bejelentés

A másik oldalról pedig, az autószállítás feltétele, hogy megtaláljuk az autót a helyszínen, amit nagyban segít, ha az alábbi információkat megkapjuk, még a segélyhíváskor, telefonon:

  • mi történt
  • hol vagyunk pontosan
  • milyen típusú/gyártmányú az autónk
  • automata vagy manuális váltós
  • a váltó üresbe tehető-e
  • kerekek, futómű sérült-e
  • az autó hozzáférhető helyen van-e (szorosan a fal mellett, vagy árokban van, stb…)
  • a pontos cím, ahová szeretné az autót elszállítani
  • telefonos elérhetősége annak a személynek, aki az autómentőt várja az autónál, vagy információt tud adni az autó hollétéről

Az autómentés részleteit is érdemes megismerni, hogy tisztában legyünk az egész folyamattal. Az autómentés folyamata című cikkben erről részletesen írunk.

Összegzés

Az autómentés, autószállítás egy külön szalma, aminek vizsgakövetelményei és jogi háttere is van. Ezért, ha bajba kerülünk, nyugodt szívvel hívhatunk segítséget, hiszen tudjuk, hogy meg van a megfelelő tudás, biztosítás, felszerelés. Az autónk biztonságban lesz, és ebben a helyzetben ez a legfontosabb. Bízzuk ezért a szakemberre, a szomszéd helyett.

Hasznos linkek:

Autómentés Budapest

Autómentés Pest megye

Ránk számíthat!

Ha úgy alakul, hogy az utakon ragad, csak hívja diszpécserünket a következő telefonszámon:

+36 70 62 62 777

Hamar érkezik a segítség. Budapest, külföldön és belföldön éjjel-nappal mozgósíthatóak vagyunk, így szó szerint bármikor meg tudjuk Önt és autóját menteni. Várjuk hívását!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

peter2000 bemutatkozása

Csupek Péter, autómentő vagyok. 10 éves szakmai tapasztalattal megbízhatóan állok rendelkezésére, ha autó,- motor, furgon mentésre, szállításra van szüksége. Mélygarázsból mentés, bikázás, félretankolás esetén is forduljon hozzám bizalommal a hét minden napján 0-24-ig! +36 70 62 62 777

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.