Teendők karambol esetén

Sajnos lehetünk bármilyen óvatosak és gyakorlottak, a baj, a karambol egy pillanat alatt megtörténhet. Sokat segíthet az adott pillanatban, ha már előre tudjuk, ilyen stresszes, sérült helyzetben mi a teendő.

És nyugtatóan hat a tudat, hogy tudjuk, karambol esetén milyen segítségre számíthatunk, hogyan tudjuk a leghatékonyabban rendezni a helyzetet.

Nézzük tehát, mik a teendők karambol esetén.

Első teendők karambol esetén

Mindenekelőtt, baleset esetén, hajtsa végre a KRESZ-ben is előírt feladatokat. Kapcsolja be a vészvillogót. És szükség esetén (pl. ha az autók beláthatatlan kanyar mögött állnak) azonnal helyezze ki az elakadás-jelző háromszöget, nehogy más autók is tetézzék a bajt.

Aztán legelső teendőnk legyen, hogy meggyőződünk arról, történt-e személyi sérülés. Személyi sérülés esetén a mentőket és a rendőrséget mindenképpen azonnal értesíteni kell. Akkor is érdemes hívni a rendőrséget, ha nincs személyi sérülés, de nagy az anyagi kár, vagy a balesetben résztvevő felek másképp látják a történteket, ha külföldi vagy közüzemi (Volán, BKV stb.) gépjárművel ütközünk.

Ha nem történt sérülés, akkor érdemes azonnal kitölteni a papírokat, felskiccelni a történteket, de erről a biztosítónk részletesebb információkat is tud adni.

A következő teendőnk, hogy gondoskodunk sérült autó, és az utasaink elszállításáról.

Karambolos járművek elszállítása

Karambol vagy baleset esetén nagyon fontos a gépjármű szakszerű elszállítása. A roncsolt karosszéria elemek rögzítése és a további károk elkerülése fokozott figyelmet és hozzáértést igényel a jármű szállításakor. Szakembereink több évtizedes tapasztalattal, rutinnal és hozzáértéssel rendelkeznek, fokozottan ügyelnek a gépjármű szakszerű elszállítására.

Az Ön igényeit és kéréseit és a biztonságos autómentést figyelem előtt tartva, a szabályoknak és a biztonsági előírásoknak megfelelően végezzük a karambolos jármű mentését és az  elszállítását.

Bízza Csupi autómentőre a szállítást.

Karambol esetén a kívánságának megfelelően lehetőség van a sofőr, ill. az utasok hazaszállítására is.

Hívja NONSTOP ügyfél-szolgálatunkat ( +36706262777 ) az év bármely napján, a nap bármely órájában!

Összegzés

Egy baleset mindig sokkoló, de sokkal kevesebb kárt szenvedünk el, ha előre tájékozódunk, mik a teendőink karambol esetén. Először is, győződjünk meg arról, hogy történt-e személyi sérülés. Másodszor, töltsük ki a papírokat. Harmadszor, gondoskodjunk a sérült jármű és az utasaink biztonságos elszállításáról. Könnyebben vészeljük át a helyzetet, ha tudjuk, hogy kaphatunk szakszerű segítséget. Hívjon minket bizalommal.

Hasznos linkek:

Autómentés
Budapest

Autómentés
Pest megye

Ránk
számíthat!

Ha úgy alakul, hogy az utakon
ragad, csak hívja diszpécserünket a következő telefonszámon:

+36 70 62 62 777

Hamar érkezik a segítség. Budapest, külföldön és
belföldön éjjel-nappal
mozgósíthatóak vagyunk, így szó szerint bármikor meg tudjuk Önt és autóját
menteni. Várjuk hívását!

A lerobbant autó vontatása, autószállítás is tevékenységeinkhez tartozik. A lerobbant autó vontatása című cikkben erről részletesen írtunk.

Ha szeretne tájékozódni egy autómentés részleteiről, akkor Az
autómentés folyamata című
cikket ajánljuk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

peter2000 bemutatkozása

Csupek Péter, autómentő vagyok. 10 éves szakmai tapasztalattal megbízhatóan állok rendelkezésére, ha autó,- motor, furgon mentésre, szállításra van szüksége. Mélygarázsból mentés, bikázás, félretankolás esetén is forduljon hozzám bizalommal a hét minden napján 0-24-ig! +36 70 62 62 777

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.