Vezetsz? Akkor ezeknek az eszközöknek, szolgáltatásoknak nagy hasznát veszed!

Az autósiskolában az autóvezetői tanfolyamon rengeteg dolgot megtanulsz a vezetésről a jogosítvány megszerzése során, de még annál is több dolgot viszont nem… Nem csupán a friss jogosítvánnyal rendelkező sofőrökkel, hanem a rutinos vezetőkkel is bármikor előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, amiken legtöbbször utólag már csak mosolygunk, jó sztoriként meséljük barátainknak, de akkor és ott igen nagy bosszúságot jelent, hogy nem tudunk eljutni a célunkhoz. Természetesen minden eshetőségre lehetetlen lenne felkészülni előre, de ma már szuper eszközök, szolgáltatások állnak rendelkezésünkre, hogy bonyodalom esetén kisegíthessék a vezetőket. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbiakban:

Nem tudsz bejutni a kocsiba?

Mindjárt induláskor, beszállás helyett adódhat is az első gondunk. Roppant kellemetlen, ha például nem tudsz elindulni, mert bent maradt a kulcs az autóban, és az autó visszazárt. Vagy elromlott az autó zárszerkezete, kulccsal sem lehet kinyitni. Esetleg lemerült az akkumulátor, és ezért a kulcs nem nyitja az autót. Vagy csak simán elvesztett a kulcs. A pajzsvédelem miatt nem megy a nyitás… Ilyen esetekben mindig jól jön egy megbízható autónyitó szakember, aki mindenképp kisegít a bajból: autotnyitok.hu

Hogy találsz oda?

GPS-szel. Ne babrálj a térképpel. Tölts le inkább a mobilodra valamilyen navigációs applikációt, pl. a Waze-t, ez segíteni fog a tájékozódásban és a vezetésben még abban a környezetben is, amit jól ismersz. Így máris jobban odafigyelhetsz a forgalomra, a vezetéstechnikára, óriási könnyebbség. A Waze ezen felül optimalizálja az útvonalat, figyelmeztet, ha dugó, baleset, veszélyhelyzet várható az útvonaladon. Nagyon megkönnyíti a dolgod! Itt tudod letölteni:

Hol parkolsz?

Ha odataláltál, valahol le kell parkolnod. Ebben tud segíteni a Parkl alkalmazás. Az egész országban megmondja az aktuális díjszabást az adott zónában. Azt is tudja, hogy meddig kell fizetni. Nincs nálad apró? Nem baj. Az alkalmazással még fizetni is tudsz. Itt tudod letölteni:

Hol a legközelebbi benzinkút?

Sokszor izgulsz azon – főleg ha városon kívül, hosszú ismeretlen úton haladsz – vajon elég a benzin, hol lehet a legközelebbi benzinkút? Legtöbb benzinkúthálózat honlapján ma már megtalálható az itiner, hogy pontosan hol találod az adott hálózat kútjait, hol van a hozzád legközelebb eső Shell kút például:

Hogy mászol ki a bajból?

Autóvezetés közben rengeteg olyan dolog adódhat elő, amire tényleg nem számítunk. A baleset az egyik legyakoribb amire az ember ilyenkor gondol, de jóval gyakoribbak az alábbi esetek, amikor egy felkészült autómentő simán kihúz minket a bajból:

  • Félretankolás

  • Autónk lerobban és nem tud továbbmenni

  • Autónk balesetes, nem tud továbbmenni

Ezekben az esetekben legjobb, ha kéznél van egy megbízható nonstop autómentő telefonszáma, elérhetősége.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

peter2000 bemutatkozása

Csupek Péter, autómentő vagyok. 10 éves szakmai tapasztalattal megbízhatóan állok rendelkezésére, ha autó,- motor, furgon mentésre, szállításra van szüksége. Mélygarázsból mentés, bikázás, félretankolás esetén is forduljon hozzám bizalommal a hét minden napján 0-24-ig! +36 70 62 62 777

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.