Vontatás autópályán

Bárki, bármikor kerülhet olyan kellemetlen helyzetbe, hogy autója lerobban, balesetet szenved, letér az útról és még sorolhatnánk. Az esetek mindegyikében közös, hogy ilyenkor a gépjármű mozgásképtelenné válik, vagy bizonyos esetekben a KRESZ értelmében nem haladhatunk tovább vele. Ilyenkor persze mindenki a fejéhez kap, hogy mitévő legyen, de ha találunk egy jó autómentőt, akkor ez a problémánk is hamar megoldódhat és sok fejfájástól is megkímélhetjük magunkat. Amennyiben erre kerülne a sor a Csupi Autómentő bármikor áll szolgálatára, ha szüksége lenne vontatásra autópályán, vagy bárhol másutt is.

Tapasztalt autómentők

A Csupi Autómentő szakmai felkészültségét annak köszönheti, hogy kollégáik már hosszú évek óta tevékenykednek a szakmában, így  már minden fajta helyzettel szembe találták magukat az évek során.

A technikai segítség mellett a bajba jutott gépjármű tulajdonos számíthat megértő segítségükre is, és ha úgy alakul akár az ügyintézésben is segítségére lehetnek, például otthon maradt okiratokért való hazaszállításban.

Vontatás előtti teendők

Mielőtt az autómentő elindulna, a kollégák számára szükség lesz néhány alapvető információra telefonos egyeztetés során, hogy a helyzet pontos megismerése által a legjobban felkészülhessenek a probléma megoldására. Tehát mielőtt segítséget hívna érdemes az alábbi kérdésekre összegyűjteni a válaszokat:

  • Mi történt?
  • Hol történt?
  • Jármű típusa, gyártmánya?
  • Váltó típusa (automata, manuális)?
  • A jármű üresben van-e, vagy üresbe tehető-e?
  • Kerék/futómű sérült-e?
  • A jármű hozzáférhető helyen található (mélygarázs, parkoló, fal mellett stb)
  • Hová szükséges szállítani?
  • Telefonos elérhetőség, melyen sofőr kollégánk keresheti

Adott esetben írásos megrendelést is kérhetnek: név, cím, forgalmi rendszám, forgalmi engedély szám, jogosítvány szám, személyi igazolvány szám, lakcímkártya szám.

Amennyiben ezek az információk az autómentő kollégák számára rendelkezésre állnak már az indulás előtt, akkor biztos lehet abban, hogy a mentés és vontatás a legmagasabb színvonalon fog lezajlani.

A gyors segítség érdekében hívja a +36 70 62 62 777-as telefonszámon a Csupi Autómentőt a nap 24 órájában.

Vontatás szabályosan

Természetesen a vontatást a Csupi Autómentő kollégái a mindenkori KRESZ-nek megfelelő szabályok szerint  végzik, így nem kell amiatt félni, hogy emiatt Ön, vagy a vontatást végző kolléga összetűzésbe keveredne szabálysértés miatt a hatóságokkal. A “Lerobbant autó vontatása” című korábbi bejegyzésben részletesebben is olvashat a témáról.

Vontatás KRESZ-nek megfelelően

A magyarországi jogszabály kitér az autópályán történik a vontatásra, így a Csupi Autómentő ezek teljes figyelembevételével végzi munkáját. Tehát autópályáról és autóútról az elromlott járművét a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben elvontatjuk a nagyforgalmú útszakaszról. Éppen ezért olyan fontos a telefonos egyeztetés során a helyszín beazonosítása.

Súlykorlátozások vontatásnál

Vontatásnál emellett figyelembe kell venni mind a vontatott, mind a vonó jármű súlyát.  A jogszabályok értelmében elromlott gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet vontatni csak olyan járművel szabad, amelynek tényleges súlya eléri a vontatott jármű tényleges súlyának a felét, azonban ha az üzemi fékberendezés romlott el, vontatásra csak olyan járművet szabad használni, amelynek tényleges súlya eléri a vontatott jármű tényleges súlyát. Ezért mindenképp szükséges a vontatott gépjármű típusának és gyártmányának megadása a diszpécser kollégáknak.

Sebesség korlátozás vontatásnál

Végül a KRESZ meghatározza, hogy elromlott járművét maximum 40 km/h-ás sebességgel lehet vontatni. A szabályok azt is rögzítik, hogy elromlott jármű vontatása során fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban kell közlekedni. Természetesen a Csupi Autómentő ezeknek is maradéktalanul igyekszik eleget tenni, az Ön biztonsága érdekében is.

Hívja bizalommal tehát a Csupi Autómentőt a +36 70 62 62 777-as telefonszámon a nap 24 órájában bármikor és autómentő kollégáik nyomban útnak is indulnak, hogy kisegítsék Önt a bajban.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

peter2000 bemutatkozása

Csupek Péter, autómentő vagyok. 10 éves szakmai tapasztalattal megbízhatóan állok rendelkezésére, ha autó,- motor, furgon mentésre, szállításra van szüksége. Mélygarázsból mentés, bikázás, félretankolás esetén is forduljon hozzám bizalommal a hét minden napján 0-24-ig! +36 70 62 62 777

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.